duminică, 3 februarie 2013

Regimul Oshava

Regimul este numai cu grau, hrisca, mei si orez - alimente Yang.Este știut că persoanele grase și lipsite de enrgie au un exces de Yin și un deficit de Yang; regimul este cunoscut ca modalitate foarte eficienta de amplificare a energiei Yang,
Dezechilibrele cauzate de un exces al energiei Yin sunt cancerul, tumorile benigne, obezitatea si supraponderalitatea, scleroza in placi, labilitatea psihica.dezintoxicarea cu cereale a dat rezultate spectaculoase in vindecarea unor boli aparent incurabile.
Este si un regim de purificare, indicat acum, la iesirea din iarna.
Persoanele bolnave vor lua tratmentele specifce bolii lor și eventual suplimente naturale din plante.

Durata este de 10 zile, in care se consuma doar apa si cereale:
orez integral, grau integral, mei si hrisca, fierte sau coapte si sarate dupa gust.
Se poate completa cu fulgi de cereale - griu, orez., pilaf din orez sau in amestec cu hrișca, hrișcă inmuiată in apă,

-Pauza intre doua regimuri succesive este de 3-5 zile.

-Se poate tine o serie mai lunga de regimuri de 10 zile, cu pauza respectiva intre ele, limitata numai de starea globala de vitalitate si de optiunea fiecaruia.

Rețete ce Se pot consuma:
Grau, hrisca sau mei copt
Ingrediente: 300 g grau, hrisca sau mei, 1 lingurita sare
Mod de preparare: Se spala bine graul si se pune in tigaie sau ceaun de fonta cu apa si sare, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc iute pana se evapora apa si se amesteca continuu pana graul isi schimba culoarea si este usor de mestecat. Hrisca si meiul pot fi coapte fara a fi umezite in prealabil.

Turtite din grau
Ingrediente: 500 g grau curat, 1 lingurita sare, 150 ml apa.
Mod de preparare: Se macina fin graul (cu o rasnita electrica sau cu o moara casnica de uruiala), obtinandu-se faina integrala, din care se face o coca cu apa si sarea. Se lasa la inmuiat 30 de minute, apoi se fac turtitele, care se coc in tigaie fara ulei, la foc mic.

Terci de grau
Ingrediente: 200 g faina de grau integrala, 400 ml apa si un varf de cutit sare grunjoasa.
 Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, se toarna (in ploaie) faina de grau integrala, pana se obtine consistenta dorita. Se fierbe 20-30 de minute.

Supa de orez cu galuste de grau
Ingrediente: 100 g faina de grau integrala, 100 g orez, jumatate de lingurita de sare, 500 ml apa.
Mod de preparare: Din graul macinat, putina apa si sare se face o coca moale si se lasa la inmuiat 30 de minute. Se fac galuste mici care se pun in apa clocotita cu sare, se fierb 10 minute, apoi se adauga orezul si se mai fierb 20 de minute.

„Lapte” de grau
Ingrediente: 40 g grau si 300 ml apa.
Mod de preparare: Se macina graul (la rasnita de cafea), se pune intr-o cana mare si se toarna apa fierbinte; se agita si se lasa la racit. Inainte de a se consuma, se amesteca continutul.

 Pasta de orez
200 g orez, 400 ml apa, 1/2 lingurita sare grunjoasa.
 Se macina orezul cu o rasnita de cafea. Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, se adauga faina de orez. Se fierbe 15-20 minute.

Placinta de grau cu orez fiert
: 500 g faina de grau integrala, 200 g orez, 1 lingurita de sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se prepara o coca cu apa calduta si sare din grau integral si se fierbe orezul separat cu putina sare. Se intinde coca cu un facalet pentru a obtine o foaie de placinta, dar ceva mai groasa decat cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc si se ruleaza foaia de placinta. Se presara putina faina integrala pe tava, se aseaza 3 rulouri si se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie in felii groase si se mananca in decurs de 7-10 ore.

 Turtitele multicereale
Se prepara ca si cele din grau, cu adaos de mei macinat si fiert, hrisca macinata inmuiata cu apa 2-3 ore sau orez macinat si fiert, amestecate in proportii egale sau dupa imaginatia de moment.


După regim, in cele trei zile:
-In prima zi, meniul va fi constituit preponderent din fructe proaspete, cereale, foarte putin ulei, legume fierte. Nu se vor consuma: carne, alcool, produse lactate, orice fel de mancare fermentata, conservata sau cu aditivi de sinteza.

- a doua zi se introduce iaurtul (nu mai mult de 200 g), polenul de albine, nucile, arahidele si alunele neprajite.

- in a treia zi se pot consuma mancaruri mai grele, dar in nici un caz carne, prajeli, produse de patiserie, margarina.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Interesant.